Uw tuinklussen in maart

Deze maand is er een hoop te doen in de tuin. Als u uw vaste planten nog niet heeft afgeknipt dan is het nú de tijd om het te doen. Verspreid de plantensnippers over uw border (mulchen) of gooi ze op de composthoop. Bordes wieden: Nu kunt u nog goed zien waar onkruid zich heeft genesteld. Met de onkruidsteker van Sneeboer wipt u paardenbloemen en andere ongenode gasten makkelijk uit de grond. Bestel hem nu: plantes@lesparterresenkit.fr !

Roestvrijstalen onkruidsteker van Sneeboer € 23,50

Kijk uit met de bloembollen die net met hun neuzen boven de grond komen. Rozen, clematissen en struiken die in de zomer bloeien kunnen nu gesnoeid worden. Rozen, clematissen en struiken die in de lente bloeien laat u met rust, want dat gaat ten koste van de bloei.

Snoeien:

 • Laatste maand wintersnoei fruitbomen
 • Zomerbloeiende heesters: Buddleja, Hypericum, Ceanothus, Hydrangea arborescens en Hydrangea paniculata
 • Lavendel diep terug snoeien (maar niet tot in het oude hout; laat nog een stukje groen over)
 • Clematissen en rozen die na 21 juni bloeien
 • NIET snoeien: Hydrangea macrophylla
 • NIET snoeien: heesters, rozen en clematissen die al in mei of eerder bloeien

Doen:

 • Vaste planten afknippen
 • Wieden
 • Grond verbeteren met compost
 • Arme grond bemesten met gedroogde koemestkorrels
 • Dahlia’s voortrekken

Speak Your Mind

*