Vaste planten geschikt voor een goed gedraineerde border in de volle zon

Met de tuin in winterslaap, is januari dé tijd om (beplantings-)plannen te maken. Welke vaste planten kiest u voor uw border in de volle zon en zijn bestand tegen het Bourgondische klimaat? Welke planten tieren welig in kalkrijke kleigrond? De winters kunnen hier heel koud zijn (-170 is geen uitzondering). Om het allemaal nog erger te maken regent het nauwelijks in juli en augustus. Voor het merendeel van de planten zijn dit stressvolle omstandigheden. En wie heeft er nog tijd om veel aan onderhoud te doen in de tuin? We moeten vaste planten kiezen die houden van kalkrijke kleigrond en droogte resistent zijn. Planten die niet te aantrekkelijk zijn voor konijnen, (naakt)slakken en soms reeën. En als dit nog niet genoeg gevraagd is moeten de planten ook nog mooi zijn en niet omvallen.

Vaste planten geschikt voor een goed gedraineerde border in de volle zon:

Deze planten zijn voorbeelden. Er zijn nog meer planten geschikt voor het Bourgondische klimaat. Zoekt u een speciale plant of een van deze planten in een andere kleur? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen bijna alle vaste planten voor u vinden.

Volgende maand presenteren wij u de beste planten voor uw border in de schaduw.

Speak Your Mind

*